Rekrytointiprosessi

Moikka! 😊

Minun nimeni on Pia Santanen ja vastaan täällä Valtilla rekrytoinnista, työnantajakuvasta ja onboarding/exit-asioista. Mahtavaa, että kiinnostuit tutkimaan urasivujamme hieman tarkemmin!

Kerron tässä lyhyesti meidän rekrytointiprosessistamme.

Menestys lähtee ihmisistä; kun oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan se on jo erinomainen lähtökohta. Ja tyytyväiset työntekijät tekevät työnsä ilolla ja hyvin; tästähän seuraa hyvä asiakaskokemus ja hyvästä asiakaskokemuksesta sana kiirii ja tulee uusia asiakkaita. Meille rekrytointiprosessi on tärkeä juttu, ja haluamme myös tuottaa positiivisen rekrytointikokemuksen kandidaateille. Miten prosessi sitten etenee?

Määrittely ja ilmoitus

Kaikki lähtee liikkeelle rekrytoitavan ihmisen ominaisuuksien ja osaamisten määrittelystä yhdessä esihenkilön ja tiimiläisten kanssa. Etsimme sopivaa henkilöä niin osaamisen kuin persoonankin puolesta. Meillä on myös mottona, että kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi; hyvällä asenteella oppii ja kollegat ovat täällä tukemassa. Ja harvemmin kukaan muutenkaan hakee paikkaa, jossa ei tule itselle mitään uutta opeteltavaa! Määrittelyn jälkeen luodaan ilmoitus ja hakulomake rekrytyökaluun; julkaisemme työpaikat myös LinkedInissa. Hakulomake meillä on superhelppo; ei tarvitse copy-pastailla CV:stä kaiken maailman infoa; nimen ja yhteystietojen lisäksi yleensä kysymme vain muutaman ”monivalintakysymyksen” liittyen toivottuihin kompetensseihin; hakemiseen ei mene muutamaa minuuttia kauemmin.

Miten prosessi etenee?

Kun päätät jättää meille hakemuksen, se tallentuu rekryjärjestelmäämme tietoturva-asiat huomioiden. Jokaiseen hakuun on määritelty erikseen valintaan osallistuvat ihmiset, yleensä rekrytoijan lisäksi palkkaava esihenkilö ja mahdollisesti joku tiimiläinen, jotka saavat hakemuksesi luettavakseen. Ilmoittelemme hakijoille pääsääntöisesti sähköpostitse prosessin etenemisestä. Tavoitteemme on ilmoittaa etenemisestä aina mahdollisimman nopeasti. Joskus kuitenkin harmillisesti prosessi saattaa hieman viivästyä; pyrimme tästäkin tiedottamaan. Tiedämme nimittäin, että ei ole maailman mukavinta odottaa yhteydenottoa hakemuksen jättämisen jälkeen. Mikäli tarpeemme kohtaavat, soittelemme sinulle ja saat kutsun haastatteluun.

Haastattelut

Meillä pyritään ”grillaamisen” sijaan keskustelemaan, ja tehtävästä riippuen ensimmäisen keskustelukierroksen suorittaa rekryvastaava, eli minä tai palkkaava esihenkilö. Jutustelun aikana pyritään puolin ja toisin selvittämään mahdollisuudet yhteiseen tulevaisuuteen, eli muista, että myös Sinä teet valintaa; kysele ja kuulostele! 😊

Ensimmäisen keskustelun jälkeen meillä on toinenkin keskustelukierros, jolle päätyy usein kahdesta neljään kandidaattia. Tällä kierroksella pyrimme ottamaan myös mukaan tulevan tiimiläisen/tiimiläisiä. Teknisissä positioissa tiimiläiset - eli ne varsinaiset asiantuntijat -kyselevät ja kertovat vielä tarkemmin tehtävän teknisestä puolesta, ja mahdollisesti vähän vielä ”testaavat” kysymyksien muodossa kandidaatin teknisen osaamisen tasoa.

Joissakin positioissa, erityisesti päällikkö- ja johtotason tehtävissä meillä on vielä kolmas keskustelukierros, ja mahdollinen soveltuvuusarviointi. Ei huolta; tämä ei ole kokopäivän kestävä maraton, vaan netin ylitse tehtävä, noin tunnin mittainen kysymyspatteristo, jonka tuloksista minä keskustelen kanssasi; palkkaava esihenkilö tulee yleensä myös kuulolle tähän keskustelutilanteeseen. Ja keskustelu on vuorovaikutteinen; saat kommentoida jos jokin tuloksista kuulostaa oudolta!

Tarjous

Prosessi jatkuu niin, että pohdimme yhdessä palkkaavan esihenkilön kanssa, kuka finalisteista vaikuttaa sopivan parhaiten rooliin niin osaamisen kuin persoonan puolestakin. Sitten tehdään tarjous ja toivotaan kovasti, että valitsemamme henkilö valitsee myös meidät! <3 Siitä sitten edetään työsopimukseen, joka allekirjoitetaan sähköisesti ja sitten vaan odotellaan kuumeisesti puolin ja toisin ensimmäistä työpäivää ja hihojen käärimistä!

TERVETULOA VALTILLE! 😊

Katso avoimet työpaikat


Ota yhteyttä

Pia Santanen
Talent Acquisition Manager
pia.santanen@valtti.com
040 350 4472

Pia Santanen